If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Има 2-катализатора, единия след турбото, 2-рия е след това на тунела.
Въздушния филтър се сменя отдолу, ся дали е лесно или трудно..... за всеки различно...
Масло 5/40!
Филтъра на купето се сменя отвътре!
За ДПФ не съм сигурен, но едва ли има....
Може и да има, по-това време почват да им ги монтират
Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
За ДПФ-а зависи. Моята е евро 4,купувана нова от България и няма такъв филтър.
AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Колеги, здравейте.
След малко ще пусна на ЛС на Емзо ВИН-а за да ми каже дали имам ДПФ и сонда. Днес разгледах обстойно колата, през деня и видях че след турбото има веднага едно голямо гърне което ми заприлича на ДПФ или на Катализатор незнам и аз какво е, но на него имаше ламда сонда, намираше се отдясно забучена в страни на това странно нещо. Ако се окаже че нямам ДПФ, мога ли да заместя тоя въпросния катализатор с права тръба като го отрежа и ми я заварят ? Също така и задния (втори) катализатор. Нужно ли е да се обучава колата в тоя случай. Благодаря. Поздрави
Колеги, здравейте.
След малко ще пусна на ЛС на Емзо ВИН-а за да ми каже дали имам ДПФ и сонда. Днес разгледах обстойно колата, през деня и видях че след турбото има веднага едно голямо гърне което ми заприлича на ДПФ или на Катализатор незнам и аз какво е, но на него имаше ламда сонда, намираше се отдясно забучена в страни на това странно нещо. Ако се окаже че нямам ДПФ, мога ли да заместя тоя въпросния катализатор с права тръба като го отрежа и ми я заварят ? Също така и задния (втори) катализатор. Нужно ли е да се обучава колата в тоя случай. Благодаря. Поздрави
Катализатор е, а другото е сонда, при махането на долния катализатор не трябва да правиш нищо, той е след сондата, горния катализатор обаче далеч не можеш да го отрежеш и да завариш права тръба, повечето гърнеджии го разтварят взимат нужното и го оставят кух. А мен ако питаш си го остави аз лично, като дойде времето, ще махна само долния !
Предпочитам да го оставя кух не искам да се спъва колата не ме кефи как върви може и още доста... искам да е отпушена значи махам всичко след ламбдата.
Днес ми направи впечатление един много дразнещ бийп сигнал при изпълняване на няква функция в колата напр. вдигане на стъкла и т.н ? Как мога да го махна? Ако си сложа друго СД дали ше се оправи, че тва е много кухо откъм настройки на еквалайзер, филтри и т.н...
Предпочитам да го оставя кух не искам да се спъва колата не ме кефи как върви може и още доста... искам да е отпушена значи махам всичко след ламбдата.
Днес ми направи впечатление един много дразнещ бийп сигнал при изпълняване на няква функция в колата напр. вдигане на стъкла и т.н ? Как мога да го махна? Ако си сложа друго СД дали ше се оправи, че тва е много кухо откъм настройки на еквалайзер, филтри и т.н...
Не ми харесва накъде го подкарваш това ГТ, но все пак колата си е твоя, както е казал един известен тЕрикат след като паднал от мотора на центъра на селото - "мотора си е мой, ще си го паркирам както искам !!!" Почти съм сигурен, че няма да литне колата като махнеш катализатора, ако искаш да тръгне повече се допитай до някой тунер да ти каже каква е процедурата. Успех !!!
Comment